dimecres, 29 de juny del 2011

Mos refresquem en una.....sopa de tomata!

Sopa de tomata

Ja que ja fa més d’una setmana que estem impregnats de l’estiu, avui farem un plat refrescant: Sopa de tomata! Que no tinguen temor els que odien els gaspatxo, no té res a veure. A diferencia del gaspatxo aquí tot està cuit. És un plat que a casa meua hem recuperat fa pocs anys; havia quedat una mica al record. El va “descobrir” el meu iaio quan anava a la verema a França. 

Ingredients (per a 4 persones)

1 plat fondo de tomata
la mateixa quantitat de ceba
2 pataques mitjanes
Sal i oli 

Procediment

Pelar tots els ingredients.
Bullir-los amb la sal aproximadament 25 minuts.
Treure una mica d’aigua i reservar-la.
Afegir l’oli i barrejar tots els ingredients amb l’ajuda del “turmix”.
Si el resultat queda molt espès, s’afegeix l’aigua treta anteriorment.

Recordeu que és un plat que es menja fred! Sé que al principi sona una mica estrany, però proveu-lo no us defraudarà!  


Les quantitats necessàries per una persona


2 comentaris: