A continuació descric una manera fàcil per fer-les.La opinió de la major part de la gent és que el moment òptim per trencar les olives sevillenques és quan només el culet de l’oliva ha canviat de color.Aquest any, he apostat per unes olives amb un estat de maduració una mica més avançat. I he esperat a posar-les a principis d’octubre, en aquell moment el color morat ja envaïa la meitat del fruit.
Ingredients:
- Olives sevillenques
- Aigua
- Sal
- Herba d’olives (Labiatae Satureja)
Procediment:
- Xafar les olives sense trencar el pinyol.
- Posar-les en un recipient i cobrir-les d’aigua.
- Anar canviant l’aigua cada dia, per tal, que perdin l’amargor (3 dies).
- Un cop passats els tres dies, preparar una salmorra. Les proporcions són 1 part de sal i 8 d’aigua.
- En un pot anar posant alternativament una capa d’olives i una mica d’herba d’olives.
- Finalment, s’ompli el pot amb la salmorra i es tapa.
Normalment al cap de dos o tres setmanes ja estan ideals per menjar, clar que depèn del gust de cadascú. Altres ingredients que es poden posar per aromatitzar són per exemple all, frígola i llima.
Si ens fixem el color morat envaeix la meitat del cos del fruit |
Bravo per la cuisinière!
ResponEliminaBon appétit!
Amaga-li
tot será provar-ho
ResponElimina