Hola companys!
Primer que tot us desitjo un bon any. Jo, com ja fa uns dos anys, no he fet tot allò dels propòsits que tant agrada a la gent. Penso que no cal esperar al primer dia del l’any per intentar ser millor persona; i bueno...,més que res, per no deprimir-me per ser incapaç de complir-los. Sí, molt covard. Ho sé!
Avui us porto una recepta que pot semblar un insult per als experimentats a la cuina, però una bona idea per als principiants. Podeu impressionar als convidats amb un plat ben senzill: fricandó. Jo l’he fet als meus amics la nit de cap d’any i els ha encantat.
La recepta és de la meua mare, però amb tocs de la meua iaia, a qui li encanta canviar-me-les. Al plat utilitzo bou, però també es pot fer de tocino.
Ingredients (per a 10 persones)
2 cebes
½ pot de tomata triturat
1 gotet de conyac
Rovellons/xampinyons
250g pèsols
2 grans d’all i julivert
Ametlles torrades picades
Sal i espècies: una fulla de llorer, pebre negre, pebre roig dolç
Oli
20 talls de bou (segons la carnissera, la millor part per a fer aquest plat és la llata)
Preparació
- Per una part, salar i enfarinar la carn. Desprès, fregir-la volta i volta (només ha d’agafar coloret, no cal que estigui totalment cuita)
- Anar col·locant la carn a una cassola.
- Pelar i picar els dos grans d’all. Tallar a trossets el julivert i reservar-ho.
- Pelar i tallar la ceba a tires fines. Sofregir-la (es pot fer amb la mateixa paella que s’ha fregit la carn) Si l’oli està brut s’ha de col·lar.
- Posteriorment, tirar la tomata, les espècies, la sal i la picada d’all i julivert. Quan ja ha estat uns 15 minuts tot al foc, posar un gotet de conyac i remenar. Quan es deixa de sentir l’olor a alcohol, apagar el foc i triturar-ho tot.
- A la cassola, on ja està la carn, posar els pèsols i els bolets (si són en conserva es posen directament, si són frescos, abans s’han de fregir). Per damunt de la carn, tirar la barreja triturada i afegir aigua calenta, aproximadament fins cobrir la carn, però sense cobrir-la.
- Coure-ho aproximadament durant una hora a foc lent.
- Quan ja falti poc per apagar el foc, tirar les ametlles picades, remenar una mica i voilà, ja està fet.
ps: se'm va oblidar fer la foto de rigor, però prompte prometo penjar-la!
Puc donar fe de que ens va encantar!
ResponEliminaEstàs feta una artista, nena!
Personalment, el millor fricandó que he tastat fins ara. No l'oblidaré!
ResponEliminaAi Magalina, tu sempre tan complida! t'enlloro!
ResponElimina